maanantai 11. kesäkuuta 2012

Median pyörteissä -viikko pärähti taas käyntiin


Päivä alkoi perinteisellä kauppareissulla lähimarkettiin, josta kärrättiin koko viikoksi kärryllinen ruokaa perille asti. Kiitos jälleen kaupantädille kärryjen lainaamisesta! Oven takana oli jo ajoissa innokkaita kurssilaisia odottamassa ja kymmeneltä olivatkin melkein kaikki nuoret ohjaajien lisäksi paikalla.

Aamupäivällä tutustuttiin paremmin ja vertailtiin median käyttöä. Aika moni tykkää katsella leffoja ja kuunnella musiikkia. Myös tietokoneen hevimpi käyttö on tosi yleistä tässä porukassa. Pienen pinkin miniläppärin mukana kuljettaminen on ohjaajille tuttua kauraa, kulkeehan omat McBabytkin kätevästi aina tarvittaessa mukana. 

Tänä vuonna Median pyörteissä –viikon erityisenä teemana on design liittyen pääkaupunkiseudun World DesignCapital 2012 -vuoteen. Mutta mitä on design ja missä sitä on? Näitä kysymyksiä mielessä pitäen askarreltiin kuvakollaaseja, jokainen oman tietopohjansa ja mielipiteidensä mukaisesti. Kuvakollaaseja täydennettiin, kun oli tutustuttu WDC:hen ja hankittu aiheeseen liittyvistä videoista lisää inspiraatiota. Tiesitkö muuten, että toimiva julkinen liikenne on designia, ainakin jonkun määritelmän mukaan?

Energiatankkauksen eli välipalan jälkeen päästiinkin sitten suunnittelemaan yhdessä viikon suurinta proggista eli videota. Aivosolut jylläsivät kun Curly ry:n Pipsan, Mikan ja Jorman johdolla mietittiin, millaista videota lähdetään toteuttamaan. Mainioita ideoita saatiinkin aikaan, ja huomenna niitä on varmasti vielä lisää, koska pieni kotitehtävä annettiin vielä ideointiin liittyen. Ideoista ja tuotoksista lisää viikon kuluessa. 



Ei kommentteja: