tiistai 12. kesäkuuta 2012

”Kill your darlings”


Harvoin sitä joutuu lähtemään töihin kahvinkeitin kainalossa, mutta ei siinä muu auttanut yksi päivä juoksemista viereisessä kahvilassa riitti meille ohjaajille. Loppuviikon energiat kahvista on nyt hoidettu, jesh. 

Tiistain ohjelmassa oli ideoiden hiomista ja kuvakässärin muokkaamista videota varten. Iltapäivästä saimme vieraaksi Julian, toimittajan, Demi -lehdestä. Julian ammattilaisvinkkiä ”kill your darlings” eli sitä, että vaikka olisi kuinka hyvä juttu, oli se sitten lehtiartikkeli tai vaikkapa leffa, joutuu aina muokkaamaan ja hiomaan ja joskus jättämään niitä huippukohtia eli darlingseja pois, joutuvat nuoretkin jo miettimään videota ryhmässä tehdessään. Jäämme odottamaan ”Jussin” seikkailuja videolla. 

Kirjoitimme ryhmissä käsikirjoitukset videoomme. Teimme ne teksti- ja kuvakäsikirjoituksina. Homma oli oikein mukavaa ja opettavaista, kun kuulimme asiantuntijoidenkin mielipiteitä asioista ja saimme käyttää omaa mielikuvitustamme. Ruoka oli hyvää, vaikka lihasta ei ollut tietoakaan. Muutenkin leirillä on ollut tähän asti ihan mukavaa, vaikka emme vielä olekaan tehneet paljoakaan asiaa, pelkästään käsikirjoittamista ja biljardin pelaamista. 

Huomenna vasta päästään asiaan, kun aloitamme kuvaukset ympäri Espoon maita ja mantuja. Odotamme myös torstain vierailua Ylen studioille ja totta kai kahden viimeisen päivän editointiurakkaa huonoilla ohjelmilla ja pienellä läppärin näytöllä ilman palkkaa. Ryhmähenki on ollut hyvää, ja muut kurssilaiset ovat oikein mukavia, sekä Tapiolan nuokun tilat ovat oikein sopivat tällaiseen käyttöön. 

terkuin Atso ja Niklas

'










Ei kommentteja: