keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Designin henki

Perjantai alkoi taas kymmeneltä, joka sekoitti tehokkaasti unirytmiä. Perjantai on pahin. Nuokulla aloitettiin videon leikkaaminen. Tapahtumallisesti teimme kohtauksiemme leikkaukset ja söimme viimeiset leivät ja herkkuja kuten sipsejä, karkkia jne. Mutta nyt, keskityn siihen, mistä haluan todella kertoa.

Videossamme on yksi toistuva henkilö, jota esitin. Hahmo on designin henki, joka on hyvin ärsyyntynyt siitä, etteivät ihmiset arvosta designia, vaan väheksyvät ja jopa vihaavat sitä. Hahmo on raivoissaan ja päättää viedä sen pois ihmisiltä. Siitä elokuvamme alkaa.

Hahmoa oli upeaa näytellä. Kaikki se raivo ihmisten välinpitämättömyyttä kohtaan oli upea tunne hahmossa. Vaikka kuvauspäivä oli pitkä ja raskas, hahmo jaksoi vain parantua ja saada lisää luonnetta päivän aikana, eikä lässähtänyt käsille. Ulkokohtauksissa tummassa jakkupuvussa oli tukahduttavan kuuma, mutta se ei vienyt näyttelemisen riemua minnekään. Hahmo saa useasti hymyillä pilke silmäkulmassa toisten toilaillessa ilman designia, jonka Henki on vienyt. Saatan kuulostaa mielipuoliselta, mutta se kierous, joka hahmossa villitsee, oli upeaa. Kuten suurin osa muistakin näyttelijöistä, en välttämättä halua nähdä elokuvaa valmiina. Omat ilmeeni, sanani ja tekemiseni ovat niitä, joissa kuulen omat ajatukseni. Näen videossa omat virheet ja keskityn niihin.

Nyt tässä samalla, kun kirjoitan, kuulen repliikkejäni ja raastan korviani. Tältä siis tuntuu, kun näyttelemiäni kohtauksia leikataan.


Tahdon henkilökohtaisesti kiittää jokaista kurssimme jäsentä, niin nuorta, kuin ohjaajaakin. Tämä oli uskomaton elämys, enkä tule ikinä unohtamaan tätä. Lopuksi on lisänä Designhahmon terveiset, sillä hänellä on suuri kiittäminen jokaista, joka tässä projektissa oli mukana. Kiitoksia, kiitoksia ja vielä kerran kiitoksia!
 
Designhahmon terveiset:

Kiitoksia paljon, kun teitte tämän videon. Design on saanut todella negatiivisen kuvan ihmisten silmissä. Jotkut ihmiset todella luovat tämän tilanteen mainostaessaan kaikkea design-tuotteena. Tähän moni liian nopeasti ja helposti kyllästyy, joka aiheuttaa tietynlaista närää designia kohtaan.

Design on paljon enemmän, kuin pelkät epämukavat ja platinaakin kalliimmat tuolit. Design on kaikkea sitä, mitä luonto ei voi itse muodostaa. Kadut, talot, vaatteet ja nuotio ovat designia. Suunnittelu ja muotoilu ovat designin osia. Annanpa hyvän esimerkin suden kesyttämisestä koiraksi.

1. Ihminen saa ajatuksen siitä, että susi voisi olla ihmisen apuna.

2. Alkaa suunnittelu, kuinka se tehdään.

3. Homma laitetaan käyntiin, etsitään sudenpoikanen ja opetetaan se tottumaan ihmiseen.

4. Aikaa kuluu ja kesyyntyneiden yksilöiden jälkipolvista jalostuu koira.

Tästä huomaat, ettei design olekaan niin vaikea ymmärtää, kuin voisi luulla. Suunnittelu on jokaiselle ihmiselle ominaista ja muotoilu tarkoittaa suunnitelman toteuttamista. Video kertoo hyvällä ja yksinkertaistavalla tavalla, mitä olisi elämä ilman designia!


 
Designhahmonne ja kurssilainen Ida







Ei kommentteja: