maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mediaviikon pyörteissä - nuorten kokemuksia viikolta


Taivaan ollessa harmaa ja pilvinen ja sään ollessa sateinen kokoonnuimme Tapiolan Nuorisotilaan. Iloiset ja reippaat ohjaajat tervehtivät meitä pirteästi. Leikimme ensiksi tutustumisleikkejä, kerroimme fiilikset fiiliskorteilla, ja aloimme työstää mediakollaasejamme.

Leikkasimme lehdistä kuvia, kirjoitimme käsin tai piirsimme kartongille meidän mediankäytöstämme. Teimme myös suunnitelmia ja kuvakäsikirjoituksia keskiviikkona kuvattavaan mainokseen. Kunhan kaikki oppivat tuntemaan toisensa, fiilikset olivat huipussaan ja kaikki olivat hymy korvissa.

Erilainen päivä

Tiistaina YLE:n mediabussi saapui vierailulle kurssillemme. Paikalla olivat YLE:stä Maikki, sekä Galaxista Mimosa ja Robert.  Teimme videoita meille tärkeistä asioista, tai meihin liittyvistä asioista, esimerkiksi kiusaamisesta, unettomuudesta ja koulumenestyksestä. 

Videoiden tekemisessä meni paljon aikaa, ja kiire oli kova. Nopean lounastauon jälkeen kaikki alkoivat kiireellä editoida videoitaan. Päivä oli pidempi kuin muut päivät, jotta kaikkien videot saataisiin tehtyä valmiiksi. Päivän loputtua tunnelma oli väsynyt, mutta iloinen.


Kuvaamista ja jäätelöä

Keskiviikkona kuvasimme maanantaina suunnittelemiamme mainospätkiä. Huumorilla höystettyjä pätkiä oli kiva kuvata ja kaikki saivat kokeilla monia eri asioita, esimerkiksi kuvaamista, heijastinlevyn käyttöä ja äänimiehen hommia. Päivä meni todella nopeasti ja päivän kohokohta olivat jäätelöt!



Muokkaamista kera hamppareiden

Torstaina Senja ja Linda kävivät kuvia läpi, muokkasivat niitä ja valitsivat parhaimpia kuvia. Niklas, Miranda ja Leo editoivat keskiviikkona kuvaamaamme videota ja Netta ja Heidi kirjoittivat mitä olemme tehneet viikon aikana. Mainoksemme ensi-ilta oli torstaina, kunhan editoimisporukka sai videon editoinnin valmiiksi.



Perjantain suunnitelmiin kuului retki TV Nelosen studioon. Kävimme ennen TV Neloselle menemistä Hesburgerissa syömässä. Perjantaina hiukan harmitti, sillä täällä on ollut aivan mahtavaa ja kaikki ovat saaneet uusia kavereita ja kokemuksia.

Jutun kirjoittivat Netta ja Heidi Median pyörteissä viikolta. Juttu on luettavissa myös yESBOxin kumppanisivustolta Länsiväylän nettisivulta.

Ei kommentteja: